Image Image Image Image Image Image Image Image Image

RED WINES

First selection

Typiska värden: Alkohol 14 %, restsocker max 4 gr/lit. Årsproduktion 3 500 flaskor per år.

Ett vin baserat på selekterade druvor av Ruen och Cabernet Sauvignon i typiskt förhållande 65/35. Fylligt vin, mycket rikt på extrakt med hög syra och tanninhalt. Utmärkt lagringspotential, minst 8–10 år.

Djupt blåröd färg. Härlig doft av svarta vinbär och lätt nötig ton från de franska ekfaten. Smaken är ”chewy”, det vill säga kombinationen av frukt, friskhet och strävhet ger nästan ett tuggmotstånd som har blivit First Selections signum. Ruens djupare pepprighet och örtighet i kombination med stilren cabernet sauvignon-karaktär i form av syrliga svarta vinbär formar en unik smaksymbios, både i det unga och det lagrade vinet. Lång eftersmak.

Melnik Tradition

Typiska värden: Alkohol 14,5 %, restsocker  max. 4 gr/lit.  Årsproduktion 12 000 flaskor.

Baserat på Melnik 55 med 5–10% Cabernet Sauvignon. Ett fylligt vin med bra syra, bra extrakt och lena tanniner. Lagringspotential: 5–6 år.

Mörkröd färg. Doft av mogna körsbär, peppar och mocka från faten. Smaken är rik av körsbär och lite kryddighet lik mörk kakao och choklad. Strävheten ger fin struktur och eftersmaken är medellång.

Melnik Premium

Typiska värden: Alkohol 14 %, restsocker 4 gr/lit. Årsproduktion 3 500 flaskor.

Ett vin baserat på selekterade druvor av Melnik 55 och ca 15 % Cabernet Sauvignon. Fylligt vin med bra syra, rik på extrakt och tanniner. Lagringspotential: 7–8 år.

Mörkröd färg. Doft av mogna körsbär, peppar och mocka från faten. Smaken är rik av körsbär, svarta vinbär, plommon, viol, kakao och choklad. Fin tanninstruktur och lång eftersmak

Estate Blend

Typiska värden: Alkohol 14,5 %, restsocker 4 gr/lit. Årsproduktion 10 000 flaskor.

Ett vin baserat på Merlot, Cabernet Sauvignon och Ruen i typiskt förhållande 50/30/20. Fylligt vin, rikt på extrakt och tanniner. Lagringspotential: 6–7 år.

Djup mörkröd färg. Doft av cassis och syltade plommon tillsammans med försiktig kakaoton i doften. Smaken är mustig och svartvinbärsfruktig med ett uns rökig fatton som liknar lakrits. Lång eftersmak med markerad strävhet som mjukas upp med lagringstiden.

Rosé Melnik

Typiska värden: Alkohol 12,5 %, restsocker 2 gr/lit. Årsproduktion 10 000 flaskor.

Ett vin baserat på Melnik 55 och Broad Leaved Melnik i förhållande 60/40. Färgen är ljust laxrosa, smaken är medelfyllig och sommarfruktig, med toner av röda vinbär, hallon och angenäm bitterhet av grapefrukt i eftersmaken.

 

WHITE WINES

  Chenin Blanc

Typiska värden: Alkohol 12,5 %, restsocker 1 gr/lit. Årsproduktion 6 000 flaskor.

Ett vin baserat på 100 % Chenin Blanc. Färgen är gnistrande ren med ljusa limegröna toner. Smaken är krispig med behaglig syra utan aggressivitet, gröna äpplen, persika och tydlig mineralitet i avslutet. En stilren, absolut torr Chenin Blanc.

Assyrtiko

Typiska värden: Alkohol 12,5 %, restsocker 1 gr/lit. Årsproduktion 3500 flaskor.

Ett vin baserat på ca 90 % Assyrtiko och 10 % Chenin Blanc. Klart och rent vin med finstämd blommighet, toner av färsk aprikos och nektarin tillsammans med läskande limetoner. Mycket friskt, rent och syrarikt vin med fin längd i eftersmaken

En av de mest kompetenta  Svenska jury testar  Avdikas viner:

Carl-Jan Granqvist- professor  Culinary Arts and Meal Science….  https://www.swedishfood.com/carl-jan,

Andreas Larsson 2007 World’s Sommelier(ASI)https://sv.wikipedia.org/wiki/Andreas_Larsson_(sommelier)

Karsten Thurfjel board member of gastronomic academy https://ga.akademierna.se/ledamoter/karsten-thurfjell/

 

facebook